diumenge, 8 de novembre de 2009

Tiró amb naps

Ingredients per 4 persones:
1'5 kg. de tiró (ànec) trossejat
750 gr. de naps de Talltendre
2 grans d'all
1 ceba mitjana-gran ratllada
3 tomàquets ratllats
1 manat d'herbes: llorer, farigola
1 gotet de vi blanc
Brou d'au
Farina
Oli
Sal
Pebre

Preparació:
El primer de tot, s'han de pelar els naps i tallar-los longitudinalment, és a dir, de dalt a baix.
Després s'han de pelar els grans d'all i els tallareu a trocets ben petits.
Agafeu una olla petita i escaldeu els 3 tomàquets durant 3 minuts. Llenceu l'aigua calenta i peleu els tomàquets. Tot seguit els esbocineu.
En una paella hi poseu una mica d'oli (o mantega) i enrossiu els naps. Els reserveu.
Llavors ja es pot netejar el tiró (ànec) i saleu els talls. Després els enfarineu.
A continuació preneu una cassola de fang i, amb oli calent, els rostiu fins que restin ben rossos. Els reserveu.
A la mateixa cassola, aprofitant l'oli que hi ha, sofregiu l'all i la ceba a foc lent. Quant estigui ros hi afegiu el tomàquet i el coeu fins que comenci a espessir.
Quan el sofregit estigui al seu punt s'hi afegirà el tiró enfarinat, els naps, un gotet de vi blanc i un gotet d'aigua o millor de brou d'au.
Llavors, a foc també lent haureu d'esperar que cogui fins que tot faci xup-xup durant una bona estona.
Cal tenir paciència i anar punxant el tiró fins que estigui ben cuit, afegint-hi una mica de sal (al gust) així com, si s'espesseix molt, afegir-hi una mica més d'aigua o de brou.

Dificultat:
Mitjana

Temps de preparació:
1 hora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada