diumenge, 1 de novembre de 2009

Trinxat

Ingredients per 4 persones:
1 col d'hivern
1 kg. de trumfes (patates)
8 tallets de rosta (cansalada)
Aigua
Oli
Sal

Preparació:
Agafarem una olla gran i l'omplirem d'aigua. La posarem al foc per escalfar l'aigua fins al punt de bullir.
Prendrem la col d'hivern, millor que ja estigui tocada pel fred, i arrencarem amb la mà, fulla a fulla, tota la col. La netejarem bé.
Quan l'aigua ja bulli posarem la col dins l'olla. La col necessita una mica més de temps de cocció que les trumfes.
Ara pelarem les trumfes i les tallarem a trocets. Les afegim a l'olla.
Mentre es fa la col i la patata, agafarem una paella gran i hi posarem un rajolinet d'oli a escalfar, a foc lent. Quan sigui una mica calent hi posarem els talls de rosta, que anirem remenant i pitxant lleument amb una forquilla amb la finalitat que vagi perdent una mica de greix i que quedi cruixent.
Quan ja estigui ben bullida la col i la patata les haureu d'escórrer en un col·lador. Ara toca la feina que dóna nom al plat, s'ha de trinxar amb una forquilla o escumadora tant la col com la patata. Tot ben trinxat.
Quan ja ho estigui la posareu a la paella, on es barrejarà amb el greix de la rosta.
Remeneu-ho bé.
Quan estigui una mica rosset ja s'haurà acabat.

Dificultat:
Baixa

Temps de preparació:
1 hora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada