diumenge, 14 de novembre de 2010

Codonyat

Ingredients:
1 kg. de codonys nets
1 kg. de sucre

Preparació:
Rentem bé els codonys amb aigua, els tallem per la meitat i els treiem el cor.
Els tallem a trossos no molt grans i sense pelar.
Els posem en una olla amb el sucre, i a foc lent.
Els remenem de tant en tant (sobretot quan el sucre encara no s'ha desfet) i els deixem que bullin una bona estona, unes 3 hores (tot depèn del tipus de codony) fins que els codonys s'hagin desfet quasi per complet i la barreja hagi adquirit un to vermellós. No oblideu de tapar l'olla ja que pot fer esquitxades.
Un cop s'ha acabat, el resultat l’aboquem en una trituradora per donar-li la textura que volem.
Ho aboquem en motllos fins que es refredi.
Es pot guardar molt de temps.
Es pot acompanyar amb formatge sec o bé amb fruits secs.

Dificultat:
Baixa

Temps de preparació:
3 hores, aproximadament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada