diumenge, 27 de setembre del 2009

Sopa de ceba

Ingredients per 4 persones:
Oli d’oliva
4 cebes
1 cullerada de mantega
15 gr. de farina
1 cul de got de conyac
1 pessic de timons (farigola)
120 gr. de pa llescat prim
2 l. d’aigua

Preparació:
Es posa a la cassola un cul d’oli d’oliva i es posa a escalfar. La cassola no es taparà en cap moment. Quan l'oli està calent es posa la ceba tallada a juliana i es deixa a foc lent durant mitja hora, remenant de tant en tant, i posant-hi la cullerada de mantega a mitja cocció.
Quan agafa color i quedi una mica rossa, s’hi afegeix la farina. Que cogui durant 2 minuts a foc lent i remenant.
Tot seguit es pot afegir un cul de got de conyac i es deixa que s’evapori tot l’alcohol que pot durar 2 minuts més.
En acabat s’afegeix un brou d'au o aigua amb dos pastilles de caldo concentrat ben esmicolat. Ara tot a mig foc fins que bulli, que triga uns 30 minuts.
Quan ja bulli s’hi haurà d’afegir els timons, el pa i es deixa llavors 3 minuts més bullint.

Dificultat:
Baixa

Temps de preparació:
70 minuts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada